top of page

ABOUT US

“If Music is a Place — then Jazz is the City, Folk is the Wilderness, Rock is the Road, Classical is a Temple.” ― Vera Nazarian
Getalenteerd, professioneel, vrolijk en vermakelijk. Dat zijn wel zo'n beetje de sleutelwoorden als we het hebben over Drop Dead Gorgeous, maar wie zijn het nu precies. Ze stellen zich hieronder graag even aan u voor.

DE MUSICI

Nicole

Profiles Nic 2-1_edited.jpg

Nicole is een reis beluste avontuurlijke “vrouw van de wereld”, die voor haar werk de wereld rondreist en daarnaast in haar vrije tijd haar passie vindt in zingen. Haar mooie stem is tevens te horen in “The Harmony Junkies” en als mezzosopraan in het Ladies Only power koor, “Pocket Rock!t”

Het nummer “Sing Sing Sing” van de Andrews Sisters is Nicole’s favoriete Drop Dead Gorgeous song, omdat dit naar haar eigen zeggen haar passie voor zingen letterlijk en figuurlijk weergeeft: “Het mooie aan muziek, is dat muziek universeel is, de klanken hebben geen taal en zijn voor iedereen te verstaan. Muziek brengt troost, vrolijkt je op, laat je bezinnen, muziek brengt herinneringen weer tot leven en bovenal: muziek verbindt.”

Naast het plezier van samen zingen is zij dol op de blend die ontstaat wanneer stemmen samenkomen. Of het nu gaat om de close harmonies in de nummers van Drop Dead Gorgeous of de harmonie van het genieten met vrienden of familie en het goede leven: harmony is Nicole haar ding!

Wendy

Profiles temp-2_edited.jpg

Wendy is een begenadigd vocaliste, die in een aantal lokale bands en verenigingen zingt. Ze is leadzangeres in “Murphy’s Law”, een van de drie getalenteerde zangers in “The Harmony Junkies”, mezzosopraan in “Pocket Rock!t” en natuurlijk in Drop Dead Gorgeous.

Muziek is niet het enige wat haar bezig houdt, ze houdt van wandelen en kan ook een drankje in de zon met leuke mensen wel waarderen. “Van blije mensen word je zelf ook blij, dus ik houd ervan mezelf te omringen met positiviteit”.

Wendy’s muzieksmaak is breed en gevarieerd. In haar eigen woorden: “Alles van Abba to Zz-Top”.

 

Voor wat betreft het Drop Dead Gorgeous repertoire, kan ze zich helemaal vinden in de mooie harmony van het nummer “Royals”. Volgens Wendy is “onze versie waardig aan het origineel, uitgevoerd door Lorde, maar tegelijk heel erg onze eigen versie: daar houd ik van”.

Franki 

Profiles Franki 2-1_edited.jpg

Franki is een toegewijd, professioneel muzikant die het meest gelukkig is wanneer ze zingt of met haar paarden werkt. Soms zelfs tegelijkertijd.

Naast het schrijven van muzikale arrangementen voor vocalisten, is ze de uitdaging aangegaan om piano te leren spelen. Volgens Franki een “moeilijke, maar tegelijk leuke en ontspannende bezigheid”

Als muzikaal leider en dirigente van twee koren (Pocket Rock!t en Metallikoor), lead-zangeres in de country-rock band “Two Steps West” en één van de leden van het soul trio “Yes! Soul & Disco” zit Franki nooit om een vocale uitdaging verlegen. “Drop Dead Gorgeous floats my boat”, aldus Franki. “Ik hou ervan wanneer harmonies zo mooi samensmelten. Magisch”.

Franki’s muzikale interesses zijn erg breed te noemen: van klassiek tot vintage jazz, tot hedendaagse rock. Franki’s favoriete Drop Dead Gorgeous nummer is “Tutti Frutti”, “vooral omdat de tekst van het nummer is gewijzigd, zodat ook een vrouw de ondeugende tekst kan zingen!”

bottom of page